Kardinal O'Malley har opprettet egen weblog

Verdens første bloggende kardinal?

 Se også:

I sine stadige bestrebelser på å nå ut til folk og å gjenopprette en åpenhetskultur i erkebispedømmet Boston, har kardinal Sean O'Malley startet sin egen weblog eller "blogg". O'Malley, som tilhører kapusinerordenen, er antagelig den første kardinal som noensinne tar i bruk dette forumet. Planen er å skrive blogg under sitt 10 dagers besøk til Roma, som begynte torsdag den 21. september.

"Jeg... ser frem til en ny mulighet til å kommunisere direkte med erkebispedømmets katolikker gjennom min egen blogg," uttalte kardinalen før avreisen til Roma.

Kardinal O'Malleys Roma-besøk vil primært handle om at han den 1. oktober formelt overtar sin titularkirke, Santa Maria della Vittoria. Lørdag den 23. september skal kardinalen imidlertid også feire messe i San Giovanni Rotondo i Sør-Italia, i anledning minnedagen for Padre Pio, som i likhet med kardinal O'Malley var kapusinermunk.

En talsmann for kardinalen sa at erkebispedømmet ennå ikke har bestemt hvorvidt lesere av bloggen skal kunne skrive kommentarer til kardinalen.

Blogg-ideen "kom etter samtaler rundt hans ønske om å finne nye måter å kommunisere på, særlig gjennom teknologi," sa erkebispedømmets talsmann Kevin Shea til Boston Globe.

Etter Roma-besøket skal kardinalen avgjøre hvorvidt han vil fortsette med bloggen på permanent basis. Dette avhenger av hvordan prosjektet går, sa Shea.

Kardinalens første side er allerede oppe og går. Les hans blogg på www.cardinalseansblog.org.

CNA (22. september 2006)

av Webmaster publisert 22.09.2006, sist endret 22.09.2006 - 18:14