Paven talte om dialog og identitet på onsdagens generalaudiens

Ved onsdagens generalaudiens den 11. oktober, i vakkert solskinn på Petersplassen, var det delt ut 35.000 billetter til de troende - men i virkeligheten hadde det trengtes 15.000 til. Paven kom som vanlig kjørende i sin hvite bil gjennom den store skaren av pilegrimer og turister, som klatret opp på stolene og gjorde alt de kunne for å få se paven.

Paven fortsatte sin serie av utlegginger om apostlene. Denne gang talte han om Judas, Jakobs sønn, som i et av sine brev i harde ordelag anklager de som provoserer frem konflikter in Kirken. I dag, sa paven, er vi kanskje ikke vant til dette polemiske språket, som klart uttrykker hva som kjennetegner kristendommen og hva som ikke gjør det. Og paven fortsatte å tale om Kirken identitet og om dialog. Vi trenger dialogen. Vi må imidlertid huske at vår identitet ikke bare ligger på et kulturelt nivå, den krever provokasjonens kraft, klarhet og mot.

Ved slutten av onsdagens audiens minnet paven om at man denne dagen feiret pave Johannes XXIIIs dag. Dette er også dagen da Annet Vatikankonsil ble åpnet, året var 1962.

- Vi står alle fast ved konsilets åpninger mot verden, sa paven. Den dialog som konsiliet startet, må vi fortsette med uavbrutt.

I sin hilsen til de unge sa paven:

- Må Johannes XXIIIs beskyttelse støtte dere, kjære ungdommer, i den daglige kampen i troen på Kristus.

Vatikanradioen (12. oktober 2006)

av Webmaster publisert 12.10.2006, sist endret 12.10.2006 - 11:02