Patriark Aleksej II ber alle kristne stå sammen mot sekularismen

 Se også:

Den russisk-ortodokse patriarken Aleksej II besøkte den 3. oktober hovedkontoret til Den franske katolske bispekonferanse i Paris og uttalte at katolikker og ortodokse må stå sammen i møte med vår tids økende motstand mot kristne verdier i Europa.

Etter en bønnestund i katedralen Notre Dame, besøkte den russiske patriarken hovedkontoret for den katolske bispekonferansen, som ligger like ved katedralen. Her møtte han en gruppe franske prelater, deriblant kardinal Jean-Pierre Ricard (bispekonferansens president), kardinal Philippe Barbarin (Frankrikes primat), kardinal Roger Etchegaray (tidligere president for Det pavelige råd for rettferdighet og fred) og erkebiskop André Vingt-Trois av Paris.

Selv om den kristne tro i Europa i dag ikke opplever direkte frontalangrep, uttalte patriark Aleksej, er de troende "marginaliserte" i grunnleggende moralske spørsmål. Han hevdet overfor forsamlingen av biskoper at europeisk sekularisme, "ved sin destruktive kraft, med rette kan sammenlignes med en direkte forfølgelse av Kirken."

Patriark Aleksej hevdet videre at angrepene på grunnleggende moralske verdier kan danne en plattform for felleskap mellom alle kristne i Europa. Derved kan man gjennom felles forsvar for den kristne tro også oppnå økumeniske fremskritt.

CWN - Catholic World News (5. oktober 2007)

av Webmaster publisert 05.10.2007, sist endret 05.10.2007 - 11:33