Kidnapperne bekrefter sine krav

 Se også:

For nøyaktig en uke siden ble den kaldeiske erkebiskopen av Mosul, Faraj Rahho, kidnappet, og bekymringen for hans tilstand stiger. Torsdag kveld den 6. mars tok gjerningsmennene på ny kontakt med kirkeledelsen, etter tre stille dager. "De bekreftet sine krav, men tillater oss enda ikke å snakke med erkebiskopen," forteller kilder som er involvert i forhandlingene til AsiaNews. I telefonsamtalen i går kveld ba meglerne om lov til å tale direkte med erkebiskopen, som er svært syk, men de fikk som svar at han fikk "daglig medisinsk behandling fra en lege." Ifølge ubekreftetde rykter er kravet om løsepenger svært høyt, og gjerningsmennene har også politiske krav.

Man frykter at det er en terroristgruppe som står bak ugjerningen - ikke kun kriminelle som er ute etter løsepengene. Dette er i samsvar med vurderingene fra den øverstkommanderende for de USA-ledede styrker i Nord-Irak.

De kaldeiske menighetene i landet har imidlertid fremdeles håp om at erkebiskopen løslates. Fredag den 7. mars går de troende korsvei rundt katedralen i Kirkuk, i bønn for erkebiskop Rahho.

AsiaNews (7. mars 2008)

av Webmaster publisert 07.03.2008, sist endret 07.03.2008 - 17:36