Focolares grunnlegger alvorlig syk

Focolarebevegelsens grunnlegger, Chiara Lubich, gjorde et rutinebesøk til Gemelli-sykehuset i Roma i februar, men ble nødt til å legges inn da hun hun ble rammet av alvorlige pusteproblemer. Chiara Lubich er 88 år gammel, og legene antar at hun ikke lenger vil kunne puste uten hjelp. Lungeavdelingens overlege, professor Salvatore Valente, sier i en uttalelse:

"De alvorlige pusteproblemene fortsetter, og pasienten trenger hjelp til å puste i form av respirator. Slik tilstanden er nå, er det lite trolig at pasienten på en adekvat måte skal kunne klare å puste selv igjen."

Til tross for den alvorlige tilstanden ble Lubich den 12. mars etter eget ønske sendt hjem til Rocca di Papa. Professor dr. Salvatore Valente forsikrer imidlertid om at hun også i sitt hjem får den nødvendige medisinske behandling, deriblant pustehjelp via respirator. Han opplyser imidlertid at Lubich ikke responderer godt på den medisinske behandling.

Pave Benedikt XVI har sendt Chiara Lubich et budskap med ønske om god bedring, og han forsikrer henne om sin forbønn.

Chiara Lubich fikk på sykehuset besøk av den økumeniske patriark Bartholomeo av Konstantinopel, erkebiskopen av Praha, kardinal Miloslav Vlk, og Andrea Riccardi, grunnlegger av den katolske legmannsbevegelsen Sant'Egidio.

Verden rundt ber Focolare-medlemmer for deres grunnlegger.

Chiara Lubich grunnla Focolare midt under krigen i Italia i 1943. Formålet var å vise verden at Gud er kjærlighet og å samle mennesker fra ulike trosretninger, ikke bare kristne, for å leve og be sammen for å skape en bedre verden. Bevegelsen har rundt 140 000 faste medlemmer over hele verden, men nærmere 4,5 millioner mennesker er på ulike måter knyttet til deres arbeid. Dette innbefatter 47 000 fra andre kristne kirkesamfunn, 30 000 medarbeidere og sympatisører fra andre religioner og 70 000 medarbeidere og sympatisører som ikke har noen religiøs overbevisning.

Norge har et Focolarefellesskap i Oslo.

Zenit / www.focolare.org (13. mars 2008)

av Webmaster publisert 13.03.2008, sist endret 13.03.2008 - 19:19