Lillehammer til topps i senior Ministrant-NM

Helgen 25.-27. april ble den årlige seniorhelgen for ministranter avholdt i St. Birgitta menighet i Fredrikstad. Om lag 60 personer fra 7 menigheter deltok på helgen. Høydepunktet for helgen var selvfølgelig Norgesmesterskap (NM) i ministrering. I tilegg til selve konkurransen var det blant annet katekese, samt en utflukt til Isegran hvor Tordenskiold fort lå under Den store nordiske krig på begynnelsen av 1700-tallet.

Under Norgesmesterskapet i ministrering var det både en teoretisk og en praktisk prøve. I den praktiske prøven måtte ministrantene gjennomføre en del av liturgien, samt gjøre i stand det utstyr som trengs til feiringen av den bestemte liturgiske handling, samt finne frem det liturgiske tøy som presten trenger. I den teoretiske prøven svarte ministrantene på en rekke liturgiske spørsmål samt spørsmål knyttet til bibelkunnskap.

De 3 topplasseringene ble kunngjort under frokosten og i høymessen søndag. Følgende lag gikk av med de øverste plasseringer:

1. plass: Mariakirken menighet, Lillehammer 2. plass: St. Birgitta menighet, Fredrikstad 3. plass: St. Franciskus Xaverius menighet, Arendal

En stor takk rettes til alle som hjalp til under helgen og til St. Birgitta menighet som viste stor gjestfrihet.

Melding fra arrangørene. (28. april 2008)

av Webmaster publisert 28.04.2008, sist endret 28.04.2008 - 23:59