Velkommen til Olavsdager i Roma 16.-19. oktober

Kirken San Carlo al Corso, hvor St. Olavsalteret befinner seg

 Se også:

Venneforeningen for St. Olavsalteret i Roma arrangerer Olavsdager i Roma fra 16.-19. oktober, og alle er velkommen til å delta.

16. oktober blir det felles lunsj kl. 14.00. Høymessen ved St. Olavsalteret, på festen for Den hellige Olavs omvendelse, er kl. 16.00. Det blir antagelig mottagelse etter messen og felles middag på kvelden.

17. oktober vil professor Thomas Thiis-Evensen lede en vandring Vatikanet. Etter lunsj tilbringes etter planen resten av dagen i Vatikanet med ulike omvisninger og foredrag.

18. oktober går ferden til Subiaco, som ligger ca. en times busstur fra Roma. Her blir det omvisninger på stedet hvor Den hellige Benedikt begynte med arbeidet som førte frem til grunnlaget for middelalderens klostervesen.

19. oktober går de som ønsker det til messe i Santa Maria in Trastevere. Umiddelbart etter messen vil dr. philos Victor Tschudi lede en omvisning i Villa Farnesina. Som avslutning blir det lunsj på en restaurant i Trastevere.

Venneforeningen har gjort avtale med Askeladden reisebyrå i Hønefoss, som har reservert 25 plasser til de som ønsker å delta på fellesreisen (kontakt reisebyrået). I Roma har man avtale med Amicheitalia, som vil bistå med lokal assistanse i forhold til transporter osv. Deltagerne på fellesreisen skal bo på Hotel Imperial i Via Veneto.

I likhet med i fjor kan de som ønsker det ordne reise og overnatting på egen hånd, men likevel delta på det man måtte ønske av arrangementet for øvrig. Man må imidlertid melde seg på programmet, og det gjøres til følgende adresse: Venneforeningen for St. Olavsalteret, c/o advokat Nina Reiersen, Postboks 1371 Vika, 0114 Oslo.

Se for øvrig venneforeningens nettsted: www.olavsalteretiroma.no.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (13. juni 2008)

av Webmaster publisert 13.06.2008, sist endret 13.06.2008 - 15:38