Blodbadet fortsetter - to kristne drept og flere kirker vandalisert

 Se også:

Det synes ikke å være ende på volden mot de kristne i India. I over tre uker er kristne i særlig Orissa utsatt for forfølgelse, og det er nå rapportert om to nye drap. Iswar Digal og Purinder Pradhan ble myrdet og partert. Digal, som var fra landsbyen Gatringia i Kandhamal-distriktet, ble stanset av en gruppe hinduekstremister den 20. september, da han sammen med sin kone forsøkte å komme seg frem til en flyktningeleir - etter at deres hjem var påtent og brent ned. Det andre offeret var fra Nilungia. Hans levninger ble partert, lagt i en bastsekk og kastet i en dam. Den nye voldsbølgen brøt ut den 23. august i distriktet Kandhamal, etter drapet på den radikale hindulederen Swami Laxamananda Saraswati. Hindufundamentalister anklaget kristne for å ha tatt liv av den sentrale lederen, selv om Orissas politi antar at det er en maoistisk militant gruppe som står bak attentatet. Målet om å "drepe alle kristne og ødelegge deres institusjoner" er motivert av disse anklagene, samt anklager om at kristne tvangskonverterer stammefolk og kasteløse.

Ifølge Indias Kristne Råd er så lang 37 kristne myrdet bare i delstaten Orissa, mer enn 4000 kristne hjem er brent ned til grunnen, mer enn 50 000 er tvunget på flukt. Av disse antar man at kun 14 000 oppholder seg i flyktningeleire satt opp av regjeringen. Titusener skal gjemme seg i skogene.

De hinduradikales hovedmål er prester, søstre og deres familier. Disse angripes, og mange tvinges til å konvertere til hinduisme. Selv i flyktningeleirene foregår det forfølgelse, og politiet forsøker å sikre at det der ikke tvinges frem konversjoner. Prester og søstre i leirene må skjule sin identitet.

En nonne i flyktningeleiren i Raikia (distriktet Kandhamal) forteller nyhetsbyrået AsiaNews:

"Jeg er her som del av et medisinsk team. Om myndighetene finner ut at vi er nonner, blir vi sendt bort. Her kler jeg meg i etniske klær og bærer armbånd, øredobber og selv 'tikka'. På denne måten skjules vi. Kvinnene opplever store traumer, dessverre kan vi bare snakke med dem om deres medisinske problemer, vi kan ikke engang gi dem råd, vi overvåkes hele tiden, men det er slik en desperasjon og frykt blant kvinnene, de har mistet alle materielle eiendommer og dessverre også håpet."

"Dette er min tiende dag i leiren, og jeg klarer ennå ikke å holde tårene tilbake. Jeg har aldri før sett noe lignende. Ja, jeg har sett naturkatastrofer som tsunamier, jordskjelv og sykloner, men ingenting så grusomt som dette. De radikales intensjon om å rasere all menneskelig verdighet er så intens - brutaliteten kjenner ingen grenser. Torturen og ødeleggelsen har nådd nivåer man ikke kan forestille seg."

Blodbadet har spredd seg fra Orissa til andre stater, særlig til Chattisghar, Madhya Pradesh, Karnataka og Kerala.

Søndag den 21. september ble kirken Jesu Hellige Navn i Bangalore angrepet av vandaler, og steinene haglet mot en statue av Vår Frue. Dagen før ble også kirken St. James i Bangalore vandalisert. Vandalene vanhelliget Sakramentet og ødela benker og møbler. I Siddapura (distriktet Kodagu) ble kirkens vinduer knust.

I Kerala ble to av landets eldste kirker vandalisert. Søndag ble en statue av Kristus i den katolske syro-malabarske kirke ødelagt og revet ned fra pidestallen. Den nærliggende katedralen Mar Sabore Afroth Church fikk sine vinduer knust og relikvier ødelagt. Kirken, som eies av jakobittene, ble bygget i 825 e.Kr.

Den 20. september avholdt Indias Kristne Råd et møte i Vijayawada (Andhra Pradesh) for å fordømme volden mot landets kristne, og mer enn 15 000 mennesker fra ulike religioner og trosretninger deltok: kristne, muslimer, buddhister og selv moderate hinduer. Sam Paul, som representerer det økumeniske rådet, kritiserte sentralmyndighetene for deres manglende evne til å stanse angrepene og appellerte til et forbud mot hinduradikale organisasjoner som Hindu Parishad, Rashtriya Swayamsevak Sangh, Bajrang Dal og Sangh Parivar. Alle disse ekstremistorganisasjonene har sin politiske ledelse i partiet Bharatiya Janata (BJP). Flere eksperter bemerker at den nye og ekstreme voldsbølgen mot landets kristne begynte like etter BJPs landsmøte i Bangalore, hvor man skulle legge strategi for valget på nasjonalforsamlingen, som avholdes i mars neste år.

AsiaNews (22. september 2008)

av Webmaster publisert 22.09.2008, sist endret 22.09.2008 - 18:18