Kristen far og sønn hakket til døde

 Se også:

To kristne stammefolk, far og sønn, ble drept av en gruppe hinduekstremister natt til 2. oktober, i landsbyen Sindhupanka i Kandhamal-distriktet.

Dushashan Majhi og hans 15 år gamle sønn Shyam Sunder Majhi lå og sov i ruinene av familiens hjem, som dagen før var blitt vandalisert av hinduradikale. Dushashan var en høyt respektert og innflytelsesrik leder av et kristent fellesskap. Utryddelse av kristne ledere har blitt fundamentalistiske gruppers prioritering nummer én - for å stanse det de hinduradikale hevder er "tvangskonversjoner" til kristendommen.

En lokal kilde forteller nyhetsbyrået AsiaNews:

- Dushashan var en viktig lokal leder og sto på valg som leder av landsbyrådet i fjor. Dushashan hadde nylig anmeldt noen ekstremister som brant ned en kirke i forbindelse med volden i kjølvannet av mordet på Swami Laxamananada.

- Disse fundamentalistene går etter innflytelsesrike kristne ledere og utrydder dem systematisk. Dushashan og hans sønn lå og sov i sitt ødelagte hjem. De radikale slepte dem ut midt i mørke natten og hakket til døde med en øks.

Politiet bekrefter hendelsen, men mange vitner anklager dem for manglende beskyttelse av de forfulgte kristne. Noen snakker rett frem om medvirkning.

Et eksempel på dette er at fire hinduradikale nylig ble arrestert etter voldtekt av en nonne i Baliguda den 24. august. Kvinnelige leger besøkte nonnen etter voldtekten og bekreftet at seksualisert vold hadde funnet sted. Politiet holdt imidlertid rapporten tilbake og arresterte gjerningsmennene først den 1. oktober. Ikke før den 3. oktober, 38 dager etter voldtekten, fordømte delstatsministeren i Orissa, Naveen Patnaik, hendelsen som "skammelig".

Politisjefen i Baliguda er suspendert, men mange kristne er overbevist om at dette kun er spill for galleriet, etter at voldtekten kom ut i internasjonale medier og Orissas myndigheter ble utsatt for massiv kritikk. Lokale kirkelige kilder hevder overfor AsiaNews at de fire arresterte mennene er uskyldige og kun utpekt som syndebukker i forsøk på å stanse kritikken mot politi og myndigheter for manglende handling i møte med voldsbølgen.

AsiaNews (8. oktober 2008)

av Webmaster publisert 08.10.2008, sist endret 08.10.2008 - 11:44