Panikken blant indias kristne sprer seg - kardinal Bagnasco fordømmer verdenssamfunnets taushet

 Se også:

Den antikristne volden i India synes ikke å ha noen grenser. Natt til 25. september ble så mange som 100 kristne hjem og også flere kirker i distriktet Kandhamal (delstaten Orissa) skadet eller brent ned. Til tross for tilstedeværelse av politi og spesialstyrker, har man ikke lykkes i å stanse radikale hinduers kampanje for å ødelegge alle kristne institusjoner og fjerne alle kristne fra delstaten. Selv portforbudet i ni av Orissas distrikter har ikke hindret hindunasjonalister fra å ødelegge 30 kristne hjem og en kirke i landsbyen Sikacheta, 20 hjem i Telenga og 55 hjem og nok en kirke i Beheragaon.

De radikale hindugruppene krever i tillegg løslatelse av medlemmer som er arrestert de siste ukene, og for å legge press på politiet angripes nå politisasjoner, og gater sperres for å hindre politioperasjoner.

Kristne frykter for sine liv og lever under panikkartede og elendige forhold.

Hindufundamentalister hevder at kristne i landet tvinger eller bestikker hinduer for å konvertere og at de derfor må fordrives. I landsbyene har de derfor drapstruet kristne konvertitter - dersom de ikke vender tilbake til hinduismen. En kilde i Kandhamal forteller AsiaNews at alle, bortsett fra seks, kristne familier i en landsby "overga seg" og rekonverterte til hinduismen. Som et bevis på sin overgivelse skal familiene ha blitt tvunget til å sette fyr på kapeller og kristne familiers hjem.

Kardinal Bagnasco, formann for Den italienske bispekonferanse, fordømte tirsdag den 23. september verdenssamfunnets skammelige taushet om situasjonen. Han understreker at religionsfrihet ikke er valgfritt - det er en forutsetning for menneskerettighetene.

Også norske medier er så og si tause om den dramatiske situasjonen - slik som i Europa for øvrig.

AsiaNews / Vatikanradioen / KI-Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (25. september 2008)

av Webmaster publisert 25.09.2008, sist endret 25.09.2008 - 19:08