Nok en katolsk prest myrdet

P. Samuel Francis RIP

 Se også:

Nok en katolsk prest i Inda er myrdet. Det rapporterer nyhetsbyrået AsiaNews. P. Samuel Francis, bedre kjent som Swami Astheya ("Han som ikke er grådig"), ble funnet myrdet mandag morgen den 22. september, i et kapell i landsbyen Chota Rampur i erkebispedømmet Agra. Hans hender var bakbundet og munnen kneblet, og han hadde skader i pannen. Den 50 år gamle presten gikk alltid kledd som en indisk sanyasin (hindumunk som lever et asketisk liv) og bodde i et kloster hvor han underviste i meditasjon og yoga.

Det er ennå ikke klart hva som er motivet bak drapet, men politiet utelukker ikke at det har sammenheng med et innbrudd.

P. Davis Varayilan, professor ved den teologiske høyskolen Samanvayan, forteller til AsiaNews at den myrdede presten hadde ry på seg for å være svært sjenerøs, godhjertet og intelligent. "Dette er en stor tragedie for Kirken i India," uttaler han. "Vi pleide å sende våre prestestudenter slik at de fikk oppleve hans kloster, og tidlig på 1980-tallet var han ansvarlig for ungdommen i bispedømmet Meerut."

Klosteret var et samlingspunkt for interreligiøs dialog.

"Han var elsket og respektert av alle. Han var en hellig mann, og hans spiritualitet var dypt respektert av både hinduer, muslimer, sikher, de fattige og marginaliserte."

"Å brutalt drepe en mann som arbeidet for samfunnets beste er en forbrytelse mot menneskeheten," uttaler p. Davis.

Swami Astheya begraves allerede tirsdag den 23. september kl. 11 lokal tid, i landsbyen Chota Rampur.

AsiaNews (22. september 2008)

av Webmaster publisert 22.09.2008, sist endret 22.09.2008 - 18:45