Lillehammer til topps i senior-NM i ministrering

(Klikk på bildene for stor versjon)

Helgen 17.-19.april ble det avholdt seniorministranthelg med NM i Trondheim. Over 70 seniorministranter fra 7 menigheter deltok.

Årets tema var norsk kirkehistorie, og på den teoretiske delen av konkuransen måtte deltakerne svare på over 40 spørsmål om kirkehistorie og liturgi. Lørdag kveld ble den praktiske delen av konkuransen gjennomført. Lagene hadde tidligere på kvelden trukket en av de følgende oppgavene som de hadde forberedt seg på: offertorieprosesjon-Fader Vår (Skjærtorsdag), overføring av det hellige sakrament (skjærtorsdag), lysseremonien (påskenatt) eller dåpsliturgien (påskenatt).

I tillegg til konkuransen var det katekese med kirkehistorie som tema, og omvisning i Nidarosdomen ved fader Claes Tande.

I år som i fjor stakk ministrantlaget fra Mariakirken på Lillehammer av med seieren. De kan dermed ta med seg hjem igjen prosesjonskorset som er "vandrepremien" for senior-NM.

Ministrantene fra St. Laurentius menighet i Drammen kom på andre plass, tett etterfulgt av St. Birgitta ministrantlag i Fredrikstad.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo) (20. april 2009)

av Webmaster publisert 20.04.2009, sist endret 20.04.2009 - 09:50