Flytter apostolisk vikariat fra Kuwait til Bahrain

Biskopen som har ansvaret for rundt to millioner katolske sjeler i Bahrain, Kuwait, Qatar og Saudi Arabia flytter sitt hovedkvarter fra Kuwait til Bahrain.

– Avgjørelsen om å flytte vikariatets hovedkvarter kommer grunnet Bahrains geografiske beliggenhet, da det er mer sentralt og lettere tilgjengelig for møter og konferanser, heter det i en pressemelding fra biskop Camillo Ballin, den apostoliske vikar til Nord-Arabia.

Biskopen uttrykker også takknemlighet overfor kong Hamad av Bahrain, som har donert et 9000 kvadratmeter stort område i Awali til kirkens bruk. Her skal det blant annet bygges en større kirke som også vil fungere som hovedkvarter for det apostoliske vikariatet.

På tross av at religionsfriheten i Saudi Arabia så og si er ikke-eksisterende, skal det befinne seg så mange som to millioner kristne i landet – et flertall av disse katolske arbeidsinnvandrere fra asiatiske land. Katolikker i Bahrain består også hovedsakelig av arbeidsinnvandrere fra Libanon, India, Filippinene og Europa.

Kongedømmet har hatt diplomatiske relasjoner med Den hellige stol siden 1999.