Oslo: Nye fjes i St. Olav domkirkemenighet

Ketil Åsatun .jpgEtter over 20 års trofast tjeneste går St. Olavs menighetssekretær Elisabeth Helland av med pensjon 1. juli i år. I januar begynte menigheten å jobbe for å finne hennes etterfølger. Det var stor interesse for stillingen og hele 38 søkere. Etter to runder med intervjuer har ansettelseskommisjonen funnet mannen som skal fylle Elisabeths sko. 

Den nye menighetssekretæren heter Ketil Åsatun (født 29. 12. 1965). Enkelte kjenner ham som en av koristene i domkoret. Han har utdannelse innen økonomi, fotografi, og kunsthistorie. Tidligere har han blant annet jobbet som strategisk kundekonsulent i Netcom og i økonomiavdelingen der, og som rådgiver og prosjektarbeider ved Nasjonalbiblioteket. Han begynner i stillingen 1. juni.

 Tøffe Mathias Ledum .jpgMenighetens katekesekoordinator Thao Huyncek går ut i fødselspermisjon i juli, og Mathias Ledum vil i hennes fravær fungere som vikar, fra 1. august.

Mathias Ledum (født 18. juli 1995) kommer fra Tretten i Gudbrandsdalen (jf. bildet), og har vært aktiv i Mariakirken menighet på Lillehammer som ministrant, lokallagsleder i ungdomsarbeidet og kateket. De siste årene har han også engasjert seg i Norges Unge Katolikker hvor han har vært både deltaker og leder på ulike arrangementer. Han var også delegat for NUK i et utvekslingsprosjektet i samarbeid med Caritas Honduras (2014 – 2015), og er i dag leder for karitativt utvalg og vikarierende organisasjonskonsulent i organisasjonen. Han tar internasjonale studier ved Universitetet i Oslo.

Melding fra St. Olav menighet/katolsk.no