– Setter du av to minutter til å lese evangeliene hver dag?

 

 

I et videobudskap til Den andre nasjonale ungdomskonferansen som arrangeres i Argentina nå, oppfordrer pave Frans ungdommene til å lese evangeliene iallfall et par minutter hver dag. Han reflekterer også over temaene tilstedeværelse, fellesskap og misjon.

 

Tekst: Devin Watkins, Vatican News

 

– Hvor mange av dere leser evangeliene iallfall et par minutter hver dag? Det var pave Frans’ spørsmål og oppfordringene til de unge argentinerne. Den hellige far sendte et femten minutter langt videobudskap til deltagerne på Den andre nasjonale ungdomskonferansen i Rosario.

Han oppfordret dem til alltid å bære en liten evangelie -bok med seg, og å lese i den når de er på bussen eller bare sitter hjemme uten noe å gjøre. Det vil forandre livene deres, mener han.

– Hvorfor? Fordi dere vil møte Jesus. Fordi dere vil møte Ordet.

 

Tilstedeværelse: «Jesus er med oss»

Jesus er alltid med oss, sa paven mens han reflekterte over temaet tilstedeværelse. – Jesus gjorde seg til vår bror, og han inviterer oss til å la oss inkarnere, slik at vi sammen kan bygge det vakre idealet om kjærlighetens sivilisasjon, som hans disipler og misjonærer her og nå.

Han sa at dette kan hver og en av oss kan gjøre i vår hverdag. Men, sa han, vi må gjøre det sammen med Jesus «i bønn, i Ordet og i sakramentene. Sett av tid til ham. Vær stille, slik at du kan høre hans stemme tale til deg.»

 

Fellesskap: «Gå som Guds folk»

Henvendt til neste ord – fellesskap – sa pave Frans at historien skapes av folket, ikke ideologene.

– Og vi er folk, vi er Kirken!

– Guds folk er Kirken, og det inkluderer alle med et godt forsett, unge, eldre, funksjonshemmede, de med god helse, syndere, noe alle av oss er ... Gå som ett folk.

Den hellige far nevnte også den kommende bispesynoden om «De unge, tro og kallsbedømmelse», og sa at Kirken nå gjennomlever en «spesiell tid». Han inviterte Argentinas unge til å delta i synodeforberedelsene med hele sitt hjerte: – Paven vil lytte til dere. Paven ønsker dialog, og at vi sammen finner nye veier til å fornye vår tro og revitalisere vår evangeliske misjon.

 

Misjon: «Nå ut som Kirke»

Pave Frans fortsatte med å tale om Kirkens universelle misjonskall.

– Vi er kallet til å være en kirke som når ut til folk gjennom å misjonere. Vi er en misjonskirke, ikke en kirke som er lukket inne i vår komfortable livsstil og utkikkspost, men en kirke som går ut og møter andre.

– Jesus samler oss, sender oss og følger oss når vi drar ut for å møte alle mennesker i vår tid, sa paven.

 

Bygg fremtiden på våre røtter

Til slutt sa pave Frans at de unge er fremtiden og at de må være en «solid, fruktbar fremtid med dype røtter.»

– Vend tilbake til deres røtter, sa Den hellige far.

– Bygg deres fremtid på de røttene som gir dere næring. Ikke fornekt deres hjemlands historie, deres familie eller deres besteforeldre. Finn deres røtter, finn deres fortid, og på det grunnlaget: Bygg deres fremtid!