Paven til Arabia

 

 

 

Pave Frans reiser søndag til De forente arabiske emirater. Han blir den første paven som noen gang besøker Den arabiske halvøy.

 

Den historiske reisen blir et nytt ledd i pave Frans forsøk på å bygge bro mellom kristendom og islam.

 

 

Nytt kapittel

– Jeg er glad for at jeg i deres kjære land kan skrive et nytt kapittel om forholdet mellom religioner, sier paven i en video offentliggjort i forkant av besøket.

Forholdet til islam er høyt prioritert av paven, som tidligere har besøkt flere andre muslimske land. I 2014 var han både i Jordan, Tyrkia og på den okkuperte palestinske Vestbredden.

Han dro i 2017 også til Egypt, hvor han besøkte al-Azhar-universitetet – regnet som verdens fremste sunnimuslimske lærested.

 

Katolsk kirke

I De forente arabiske emirater skal pave Frans blant annet besøke en katolsk kirke i Dubai. Kirken brukes i stor grad av utenlandske arbeidere fra asiatiske land – en gruppe som ofte må jobbe under svært tøffe kår i Emiratene.

Selv om kristne i Emiratene får lov til å dyrke sin religion, er misjon strengt forbudt. Muslimer som forsøker å bytte religion, kan i ytterste konsekvens straffes med døden. (©NTB)