Sri Lanka avlyser likevel helgens messer

 
XOwV_Pdu1RM.jpg
GLIMT AV HÅP: Søndag 28. april tente mange srilankere lys i natten for å minnes de døde ofrene for terror og i håp om en fredelig fremtid. Foto: REUTERS/Thomas Peter
 
 
 
Også kommende helgs messer blir avlyst på Sri Lanka. Regjeringen advarer om mulige nye terrorangrep etter at 253 personer ble drept første påskedag.
 
Tekst: NTB-AP

 

Kardinal Malcolm Ranjith har besluttet å avlyse alle messer førstkommende søndag, basert på de siste sikkerhetsrapportene fra myndighetene, opplyser Edmund Tillakaratne, talsmann for bispedømmet i hovedstaden Colombo.

Også forrige søndags messer ble avlyst. Alle landets katolske kirker holdt stengt. I stedet holdt Ranjith en preken for prestestanden og nasjonale ledere i sin bolig. Prekenen ble sendt på fjernsyn. Muslimer ble bedt om å holde seg hjemme under fredagsbønnen.

Terrorangrepene mot tre kirker og tre hoteller 21. april tok livet av til sammen 253 mennesker. Myndighetene på Sri Lanka advarer om at mistenkte som kobles til angrepene, fortsatt er på frifot.

Tirsdag sa en statsråd at det foreligger etterretningsinformasjon som antyder at ministre i regjeringen kan bli utpekt som mål av samme gruppe som sto bak påskeangrepet. Gruppen har sverget lojalitet overfor IS.

Onsdag sendte politiet på Sri Lanka ut navn og bilder av ni selvmordsbombere som sto bak angrepene første påskedag. Blant dem var den ytterliggående predikanten Mohamed Zahran, også kjent som Zahran Hashim, som politiet beskriver som lederen for angrepene. En selvmordsbombers kone som sprengte seg sammen med sine barn og tre politifolk i en bolig tilhørende hennes svigerfar, en fremstående krydderhandler, er også blant de ni navngitte på listen.

 

Les mer om rekviemmessen 

 

Les mer om terroren på Sri Lanka