Grønn pavemobil i 2022

Pavens bil blir helelektrisk 

Signed sketch_p3.jpeg

SKISSEN: Dette er designskissen av den nye og grønne pavemobilen. Den bærer pave Frans' signatur.   

  

 

Pave Frans møtte nylig den amerikanske elbil-gründeren Henrik Fisker i Vatikanet. De ble enig.

 

Tekst: Petter T. Stocke-Nicolaisen
Foto: Pressebilder, Fisker Inc. 

FIKK NAPP: Henrik Fisker viser pave
Frans illustrasjoner av den nye elektriske pavemobilen. 

HF_PF_P1.jpeg 

Avtalen er at Fisker Inc. Skal levere den første elektriske pavemobilen i 2022. Ikke bare betyr det null utslipp, bilen skal være bærekraftig produsert:

– Interiøret i Fisker Ocean pavemobil vil bestå av en rekke bærekraftige materialer, inkludert tepper laget av resirkulerte flasker fisket opp av havet, sier Henrik Fisker, eier av Fisker Inc.

Han er mest kjent for luksuselbilen Fisker Karma, som ble lansert i 2011. Det var den første sportsbilen i luksussegmentet som ble drevet av en elektrisk motor. På taket bærer bilen karakteristiske solcellepaneler, som leverer elektrisitet til klimaanlegget. Totalt hadde bilen i overkant av 400 hestekrefter med en toppfart på rundt 200 km/t og 0-100 km/t på 6 sekunder.

 

Stor glasskuppel

Henrik Fisker og dr. Geeta Gupta-Fisker presenterte pave Frans for sin visjon for designet av den nye pavemobilen, og Den hellige far signerte.

– Pave Frans’ tanker om vårt felles miljø og klimaendringene har inspirert meg, forteller Fisker.

Fisker Ocean SUV har en rommelig kabin som bygger opp om en stor, moderne glasskuppel som gjør pave Frans tilgjengelig og synlig for de fremmøtte troende. Bilen blir også den første helelektriske pavemobilen. De er designet av Henrik Fisker selv.

 

fisker-ocean-papal-transport-rear_okextf.jpegSYNLIG: Den store glasskuppelen vil gjøre at pave Frans blir godt synlig for de fremmøtte troende.  

 

Ferdig i 2022

Fisker Inc. planlegger å levere den spesialkonstruerte versjonen av Fisker Ocean til pave Frans i 2022. Den ordinære produksjonen begynner i november 2022, og per nå har selskapet mottatt mer enn 16 000 bestillinger på modellen.

Pave Frans har brukt flere modifiserte biler, både hjemme i Vatikanet og på reise. Han mottok en Renault Kangoo i gave i 2012, kjørte en Toyota Mirai i Japan i 2019, og Mercedes-Benz har produsert en hybrid-pavemobil for Den hellige far.

 

Les mer om Laudato Si'