Konsistoriet avsluttet med fokus på Året for håpets feiring i 2025

 

NTB_csW78O60xRo.jpg

SJELDEN ANLEDNING:  Pave Frans samlet nylig alle Kirkens kardinaler i Vatikanet for første gang på 10 år. Foto: NTB / Reuters, Vatican Media

 

Tirsdag 30. august deltok 190 kardinaler fra hele verden på den siste sesjonen av et to dager langt møte i Vatikanet. Tema var Året for håpets feiring i 2025.

 

Tekst: Linda Bordoni, Vatican News

 

En pressemelding fra fra Den hellige stols kommunikasjonsavdeling avslørte tirsdag at den siste sesjonen av møtet, som pave Frans innkalte, var viet til å diskutere ulike aspekter ved Året for håpets feiring i 2025 (2025 Jubilee of Hope).

Kardinalforsamlingen ble oppløst tirsdag kveld etter feiringen av Den hellige messe i Peterskirken ledet av pave Frans. Deretter kan, ifølge kommunikasjonsavdelingen, «hver deltager kan vende tilbake til sitt eget bispedømme».

Paven innkalte kardinalene, patriarkene i østkirkene og de fremste byråkratene i statssekretariatet til møte i Vatikanet 29. – 30. august for å reflektere «i en broderlig atmosfære» over den nylig publiserte apostoliske grunnloven, «Praedicate evangelium».

 

 

Åpen diskusjon

Kommunikasjonsavdeling skriver også at «Arbeid i språkgrupper og diskusjonene i Synodehallen ga deltagerne mulighet til fritt å diskutere mange aspekter ved dokumentet og kirkens liv».

Iløpet av disse konsistoriske dager har nesten hele Kardinalkollegiet vært tilstede i Roma. Det er første gang siden pave Frans’ ble valgt for i 2013.

Prelatene diskuterte de nye utfordringene Kurien og Den universelle kirken står overfor, med fokus på viktige temaer som legfolks rolle, økonomisk åpenhet, synodalitet, en ny administrativ organisasjon, kallet til misjon og forkynnelsen av evangeliet.

 

Les mer