Stadig dramatisk antikristen vold

 Se også:

Den systematiske volden mot kristne i flere av Indias delstater fortsetter med full styrke. Nyhtesbyrået AsiaNews kan fortelle at tre nye landsbyer ble angrepet den 1. oktober og flere titalls kristne hjem ble brent til grunne i delstaten Orissa - til tross for at politiet har innført portforbud. Indias sentrale myndigheter har nå vedtatt å sende inn spesialstyrker for å håndtere situasjonen.

I distriktet Kandhamal, som har vært sentrum for den nye voldsbølgen som flammet opp den 24. august, rapporteres det om stadig nye angrep. Hindunasjonalistiske grupper brant den 1. oktober til grunne fem hus i landsbyen Paningia i området Chakapad.

For første gang på mer enn en måned har politiet nå arrestert lokale ledere som tilhører Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), Bharatiya Janata Party (BJP) og Kui Samaj. Dette har medført at hinduradikale har samlet seg til demonstrasjoner utenfor politistasjoner.

Orissas høyesterett har bedt myndighetene om å sende inn nye politistyrker for at lov og orden kan gjenopprettes. Til tross for at myndighetene nå har forsterket tilstedeværelsen av sikkerhetspoliti, tar volden ikke slutt. Kristne anklager politiet for å ikke handle tidsnok eller å være passive vitner til volden.

En kilde forteller AsiaNews:

- Noen ganger kommer det angrep etter at politiet har forlatt landsbyen. Ved andre anledninger har tusenvis av militante ankommet, og etter at de har forårsaket ødeleggelser sier politiet at de ikke visste om det, som om disse store guppene med vandaler kunne samle seg på et sekund. Det har hendt at politiet kun sier, etter at ofrene har identifisert gjerningsmennene, at det er vanskelig å finne ut hvem det er. Det har også hendt at angriperne flykter mens politiet er til stede.

Indias katolske kirke fortsetter å uttrykke sin misnøye med at sentrale og lokale myndigheter ikke beskytter de kristne tilstrekkelig.

I Orissa har mer enn 50.000 blitt hjemløse og gjemmer seg i skogene. De er redde og sultne, og mange er syke og utsatt for fare.

AsiaNews (4. oktober 2008)

av Webmaster publisert 03.10.2008, sist endret 03.10.2008 - 16:20