Vis solidaritet med flyktningene fra Syria og Irak!

Kjære brødre og søstre,

nok en gang henvender vi oss til de troende i Norge. Vi oppfordrer dere alle til å be og vise solidaritet med de millioner av mennesker som er på flukt fra blant annet krigen i Syria og Irak.

De fleste som i disse dager flykter fra konflikt og fattigdom befinner seg nå i nærområdet. Det er følgelig fattige land som tar det største ansvaret for de mennesker som i desperasjon og frykt ser seg nødt til å forlate sine hjem.

Om lag 2 prosent av disse flyktningene legger ut på en farefull reise over havet eller via landveien i søken etter trygghet og tilflukt i Europa. Alle land i Europa må ta et felles ansvar for å hjelpe de menneskene som nå er på flukt, både de som befinner seg i nærområdene og de som kommer til Europa.

Dette krever at vi som enkeltpersoner, menigheter og land bidrar med økonomiske støtte både til det arbeidet som gjøres for flyktningene i Europa og til det betydelige arbeidet som gjøres i nærområdet.

Vi, de katolske biskoper i Norge, ber derfor alle troende om å vise solidaritet ved å støtte Caritas’ arbeid, gjennom Caritas Norge, for de menneskene som nå er på flukt.

Noen flyktninger vil også komme til Norge. Det er viktig at vi ønsker dem som har et behov for beskyttelse velkommen på en god og verdig måte. Mange troende i Kirken i Norge har selv kommet til landet i håp om å få en trygg hverdag. Mange av dere har erfaring med hva det vil si å komme til et nytt land. Vi ber dere derfor tenke gjennom hva vi kan gjøre lokalt for å vise flyktningene omsorg og kjærlighet.

Til slutt oppfordrer vi dere til å be. Både for dem som er på flukt, men også om fred og rettferdighet.

I Kristus

+Bernt Eidsvig Can.Reg. + Berislav Grgić
Biskop av Oslo
Apostolisk administrator av Trondheim   
Biskop av Tromsø

 

Slik kan du støtte arbeidet for mennesker på flukt

  • Send SMS med kodeord «Krise» til 2160 (kr. 200 pr. SMS)
  • Gi en gave på Caritas’ nettsider
  • Eller direkte til Caritas’ konto 8200.01.93433 (merk innbetalingen «Flukt»)
av Mats Tande publisert 28.08.2015, sist endret 31.08.2015 - 11:13