Det er ikke for sent å melde seg på NUK-sommerleir!

Norges Unge Katolikker har lang tradisjon med å arrangere sommerleir for alle aldersgrupper. NUK-leder Vivian Phan snakker varmt om hvordan det er å være på leir. Hun har selv deltatt på leir flere ganger, og hun har vært leirleder. 

 
Tekst: Caroline Belaunde Brynsrud 

 

Iløpet av sommeren arrangerer NUK en hel rad forskjellige sommerleirer: barneleir, juniorleir, ungdomsleir, familieleir, pilegrimstur og ikke minst skal massevis av unge NUK-ere til Verdensungdomsdagene i Lisboa, Portugal. Aldersgrensen for deltagerne er fra 0 år på familieleir med mor og far via 8 år på barneleir til 15 år på ungdomsleiren. Du finner mer informasjon om den enkelte leir på forsiden av nuk.no. Bare scroll nedover siden til du finner den leiren som passer for deg.  Det er ikke for sent å melde seg på ennå, men fristene nærmer seg! 

– Hvorfor bør barn dra på NUK sine leirer?

– Norges Unge Katolikkers leirer gir barn et katolsk fellesskap med mulighet for å få mange nye venner og bekjentskaper. De vil lære mer om seg selv og andre, samt bli kjent med den levende Kirken. Her vil de skape minner og få venner for livet! 

 

vivian.jpg

RELASJON: – Det er gøy å bli kjent med deltagerne og følge med på deres personlige utvikling og trosutvikling, sier Vivian. Foto: NUK

 

– Hva gjør man på leir?

– Våre leirer er fylt av mange ulike aktiviteter, og vi har noe for enhver. Det kan være allmenne aktiviteter som amazing race (rebusløp), quiz eller beat for beat (musikkonkuranse). Det vil også være aktivitetsgrupper hvor barna kan melde seg på aktiviteter etter egen interesse, for eksempel hobbygruppe, sportsgruppe, leiravisgruppe, osv.. Vi har selvsagt også faglig katolsk innhold med temaøkter, katekese og messer. Barna vil på sommerleir lære seg ulike bord- og tidebønner som angelus, og de vil lære seg å leve ut troen i hverdagen. 

– Hva motiverte deg til å være leder på leir?

– Først og fremst hadde jeg det så gøy som ung leirdeltager, at jeg ikke har klart å gi slipp på leirlivet som voksen! Min tid som deltager er kanskje over, men det er minst like gøy å sørge for at barn og unge som kommer etter meg, får en like god leiropplevelse som den jeg selv fikk. Det er også morsomt å bli kjent med deltagerene og å følge med på både hvordan deres tro og person utvikler seg.  

– Spørsmål fra foreldre: 'Barnet mitt har aldri vært borte fra hjemmet så lenge før, kommer det til å gå bra?'

– Det kommer til å gå kjempebra! Lederne våre er kjempegode til å se alle deltagere og sørge for at deres behov blir ivaretatt. Det vil bli muligheter for å kontakte deltagerne når de har lagt seg for kvelden. Ellers er  leiren helt mobilfri! Som oftest pleier eventuell hjemlengsel å gå over, og som regel får vi høre at deltagerne skulle ønsket at leiren varte lenger enn en uke! 

 

Oversikt over NUKs kommende aktiviteter

ministrant.jpg       leir midt.jpg       vestlandsleir.jpg

 

leir nord.jpg      barneleir øst.jpg      barneleir sør.jpg

 

Hvordan melder du deg på?  

  • Påmelding skjer via Check-in på NUKs nettsted.
  • Scroll ned på https://www.nuk.no/ til du ser leiren du vil melde barnet ditt på, og trykk der.