Julebøker fra St. Olav Bokhandel: Butikksjef Joachim anbefaler

DSC02827.JPG

BUTIKKSJEFEN ØNSKER SEG: – På min bok-ønskeliste i år står Klosterlasse, sier butikksjef Joachim Teigen.

 

Det nærmer seg jul, og mange tenker på julegaver til familie, venner – eller seg selv. St. Olav bokhandel i Oslo er et godt sted for å finne passende julegaveideer. Butikksjef Joachim Teigen foreslår et utvalg av bøker, som vil glede mottageren! 

 

Tekst og foto: Marta Tomczyk-Maryon

 

Bøker for voksne lesere

Hellige_Kvinner.jpgForfatter: Benedikt XVI
Bok: Hellige kvinner

– En bok jeg anbefaler, spesielt for teologisk interesse og åndelig utvikling, er Pave Benedikt XVIs Hellige kvinner. Dette er den fjerde og siste boken i serien, og er en god lesning for juletiden. Boken består av katekeser, enkle i form, men dype i innhold. Den er hverken for kompleks eller tung, men tilbyr likevel innsiktsfulle refleksjoner, sier butikksjef Joachim Teigen.

Boken kan kjøpes her 

 

 

 

 

 

Forfatter: Erik Varden
Bok: Å finne sammenCover_A_finne_sammen.jpg

– For dem som liker å ta seg god tid med en bok og som setter pris på litt mer komplekse tekster, kan biskop Erik Vardens Å finne sammen være et utmerket valg, sier butikksjef Joachim.

På St. Olav forlag nettside kan vi lese: «Hva er det da, i vår tid, som hindrer oss i Å FINNE SAMMEN i liv­nærende samfunn? Hvordan skal vi forstå ensomheten som florerer rundt oss? Er det et problem at vi har færre litterære referanserammer enn før? Hva skjer med fellesskapet når vi hen­faller til syting og klaging og lar «pukk­ing på rettig­heter og krav» være limet som binder oss sammen? I bokens tre essays søker den katolske bis­kopen og cisterciensermunken svar, og «som en etterklang» følger tre prekener – «forsøk på å gjøre et kristent samfunnssyn konkret». 

Boken kan kjøpes her 

 

 

9788270244171.pngForfatter: Elisabeth Solberg
Bok: De kom og ble. Katolske innvandrere i Norge

– Elisabeth Solbergs bok om katolske innvandrere i Norge består av menneskelige historier, som gir et dypt og fint innblikk. Disse personene har ofte svært sterke og berørende livshistorier. Drivkraften og motivasjonen bak disse fortellingene er ofte troen selv. Selv om troen kan virke utfordrende og intellektuelt krevende, representerer disse historiene et svært konkret uttrykk for en sterk og levende tro, sier Joachim.

Boken kan kjøpes her 

 

 

 

 

Redaktører: Tordis Ørjasæter og Kristin Brandtsegg Johansen
Bok: Kimer i klokker – Sigrid Undsets jul9788270244034.jpg

– Og så må vi ikke glemme fjorårets store jule-suksess: Kimer i klokker. Denne boken er nå tilgjengelig i et nytt opplag, og er definitivt noe vi kan anbefale. Den er en perfekt gave for juletiden, anbefaler Joachim.

Boken kan kjøpes her 

 

 

 

 

Ansikt-til-ansikt-1.pngForfatter: Eirik Sukke
Bok: Ansikt til ansikt

På St. Olav forlag nettside kan vi lese: «I denne boken går vi sammen inn i samtalen, inn i undring­en, inn i de store mysteriene i katolsk tro og liv. Gjennom sokratiske samtaler, kunst og bibelfortellinger prøver vi å se bakenfor det som er umiddelbart synlig, og lete etter mønstre som sier noe om det typisk guddommelige og det typisk menneskelige. For alle bærer vi små eller store masker som skjuler hvem vi virkelig er. Som den bortkomne sønnen i bibelfortellingen, kan også vi forville oss inn i fornedrelse og ulykke, men kanskje har vi alle dypest sett et behov for å komme hjem og møte Faderens ekte, nådige og kjærlige blikk. Dette er bakgrunnen for bokens tittel.

Ansikt til ansikt er skrevet primært som lærebok i katolsk kristendom for elever i videregående skole, men anbefales også til andre kritiske, nysgjerrige og undrende mennesker – troende og ikke-troende, unge og eldre. Kanskje vil du oppdage noe du ikke har sett eller tenkt på før?».

Boken kan kjøpes her 

 

 

Redaktører: Anna Pauline Grøgaard, Sigurd Hareide og Henning Laugerud
Bok: Våre forfedres kirke – Tekster av, om og til KlosterlasseKlosterlasseForside.jpg

Butikksjefen sier at på hans ønskeliste i år, finner du boken Våre forfedres kirke – Tekster av, om og til Klosterlasse, som er en slags oppfølger til Reformasjon uten folk.

– Denne boken handler om perioden rett etter reformasjonen i Norge. Den fokuserer på motstand mot reformasjonen og forteller om katolikker, spesielt Klosterlasse, som arbeidet iherdig for å holde den katolske troen levende i Norge. Klosterlasse er en fascinerende personlighet og hans historie er utrolig spennende, sier Joachim.

Boken kan kjøpes her 

 

 

Bøker for barn

fywGLbDBY9v86AP5HvJoP7ERr.jpgRedaktører: Meg Wang og Heather Stuart
Bok: 365 Historier fra Bibelen

Denne flott illustrerte barnebibelen, med en liten historie for hver av årets 365 dager, egner seg for barn fra fireårsalderen og oppover.

– Historiene er engasjerende og levende fortalt, noe som gjør den til en flott julegave for barn, sier Joachim. 

 

Boken kan kjøpes her 

Bla i boken her

 

 

Forfatter: Sr. Ane-Elisabet Røer OP,
Bøker: Freddy Edderkopp-serien9788270242542.jpg

En serie som består av tre morsomme og underfundige bøker skrevet av s. søster Ane-Elisabet Røer. Som tittelen antyder, er hovedpersonen i denne boken en vennligsinnet edderkopp, som introduserer seg selv på en spesiell måte: «Hei! Jeg heter Freddy Edderkopp, og jeg bor her i klosteret! Hva?? Vet du ikke hva et kloster er? Uffda, det tenkte jeg ikke på! Kanskje du vil være med å se? Jeg vet det meste om dette klosteret, skjønner du. Jeg er født her, og familien min har bodd her i generasjoner.»

 

 

 

Les mer: