Fra turist til pilegrim - ny nettside

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422-3.png

DIGITAL REISE: Den nye nettsiden inviterer til å bli bedre kjent med Romas fire basilikaer. Foto: Vatican News/Fra turist til pilegrim

 

Av Devin Watkins
Oversettelse: Marta Teresa Wade

I det Kirken fortsetter å vandre sammen gjennom bønneåret og mot 2025-jubileet, har Vatikanet lansert en mininettside dedikert til de fire pavelige basilikaene i Roma.

 

«Fra turist til pilegrim» ønsker å introdusere Peterskirken, Laterankirken, St. Paul utenfor murene og Maria Maggiore for yngre publikum gjennom et innhold, som er tilpasset særlig deres aldersgruppe.

I følge en pressemelding utgitt på torsdag, bruker nettsiden lyd og stemme for å formidle skjønnheten og historien til de hellige rommene og kunsten som fyller dem.

Historiene til de fire basilikaene er fortalt av fagfolk og geistlige menn og kvinner, som betjener pilegrimer hver dag.

«De er som vitner, som deler sin kjærlighet til alt det de fire pavelige basilikaene representerer med varme og entusiasme» står det i uttalelsen.

 

Velkommen til bords

Gjennom et interaktivt «bord» får leserne møte helgener og kunstnere, som har vært med å forme basilikaene.

«Bordet tilbyr et rom hvor man ikke kun få oppleve mat, men også øyeblikk, historier og opplevelser. Besøkende er invitert til å stoppe opp og sette av tid til et en liten refleksjon.»

cq5dam.thumbnail.cropped.750.422-2.png

BLI KJENT: Sett deg og les om helgener og kunstnere knyttet til de fire basilikaene. Foto: Vatican News/Fra turist til pilgrim

 

Å gå pilegrimsturen

Initiativet kommer også i form av en podcast som følger pilegrimer på deres reise - enten personlig eller online - gjennom basilikaenes historie, og gir spesiell innsikt i kirkenes viktigste aspekter.

Podcast-serien lanseres 27. februar, med en ny episode hver tirsdag.

«Det som for en turist kan virke kun som et bytorg er et skritt, en reise og et guddommelig symbol hvis det sees gjennom en pilgrims øyne.»

 

Gjennom den digitale verden

«Fra turist til pilegrim» er resultat av et prosjekt, som skal utdanne unge katolske formidlere.

Seksten unge fagfolk fra ti land besøkte de fire pavelige basilikaene sammen med andre eksperter, for å hjelpe de som til daglig betjener besøkende pilegrimer med å se dem på nytt igjen, gjennom de unges øyne. 

«Hver og en av oss hadde et dypt møte med minst en av dem» sa de unge. «Noen av oss fikk til og med oppdage og forstå noe, som var veldig viktig i livet deres. Vi ønsker at besøkende skal få den samme opplevelsen, gjennom den digitale verden. Jo mer vi er i stand til å forstå hvor troen vår kommer fra, jo mer er vi i stand til å formidle budskapet slik at det berører menneskers hjerter.»

«Jo mer vi er i stand til å forstå hvor troen vår kommer fra, jo mer er vi i stand til å formidle budskapet slik at det berører menneskers hjerter.»

 

Her kan du se den nye nettsiden

 

Se også: