p. Champagnat helligkåres snart

Montevideo (CWN) - Den uruguayske bispekonferansen annonserte onsdag at Vatikanet hadde godkjent helbredelsen av en uruguayaner som et mirakel. Dette åpner veien for kanonisering av den franske presten, den salige Marceline Champagnat.

Helbredelsen skjedde i 1976, da medlemmer av maristkongregasjonen ba en novene til sin grunnlegger på vegne av en av sine brødre, Heriberto Weber. Weber led av en massiv lungeinfeksjon, og legene hadde erklært at han ville dø om 10 eller 20 dager. Broder Weber var født i Tyskland og ankom til Uruguay i 1936, bare to år etter ankomsten av den første maristkommuniteten i Uruguay. Han ble helbredet nesten umiddelbart etter at novenen var slutt og forlot sykehuset. Han døde i 1988 i en bilulykke uten noen spor etter sin tidligere sykdom.

Broder Danilo Farmeda, nåværende superior for maristprovinsen i Uruguay, sier at lange og omhyggelige undersøkelser er foretatt i Vatikanet, og de konkluderer med at helbredelsen av broder Weber var resultatet av et mirakel på forbønn av Marceline Champagnat. Champagnat var grunnleggeren av en kongregasjon som vier seg til katolsk utdannelse. Han ble saligkåret i 1955, og i følge broder Farmeda kan han bli erklært som helgen av pave Johannes Paul II i 1999.

Catholic World News 12. juni 1998; o: pe

av Webmaster publisert 12.06.1998, sist endret 12.06.1998 - 13:06