Norsk vietnamesisk søster avla evige løfter

Sr. Martha Nguyen thi Vui avla sine evige løfter i Roma den 30. mai 1999. Hun ble født i Vietnam den 20. september 1974, og kom med sine foreldre som flyktning til Bergen, hvor hun er vokst opp. Hun arbeider nå i Manila på Filippinene.

Det religiøse fellesskap sr. Martha tilhører, heter Donum Dei, og er inspirert av den hellige Terese av Lisieux, og er affilert med karmelittene. Grunnleggeren var den franske prest Marcel Roussel (1910-1984) fra bispedømmet Besancon.

De engasjerer seg i sjelesorgen i områder der den kirkelige bemanningssituasjon er særlig svak. De første grupper de engasjerte seg for, var prostituerte i Pigalle i Paris, og fabrikkarbeidere i Paris forsteder. De engasjerte seg også etterhvert i skoler, i fengsler, blant de fattige og på sykehus.

Men de er aller best kjent for det apostolat de har bygget opp blant annet for å være mest mulig økonomisk selvstendige og for å kunne drive denne menighetssjelesorgen: De driver nemlig restauranter, ved navnet "L'eau Vive" (Livets vann), i mange storbyer verden over. Hensikten med restaurantene er også å vitne om Evangeliet. I disse restaurantene lever medlemmene ut sin konsekrasjon til Kristus, som medlemmer av en internasjonal familie, de det daglige arbeids ydmyke tjeneste. Restaurantene er sentra hvorfra Evangeliets lys får stråle ut, forkynnelsen fremmes, og alle og enhver er velkommen. Fra restaurantene utvikles det skritt for skritt apostolater særlig i fattigområdene.

Også en annen norsk vietnameser tilhører det samme fellesskap: Sr. Nguyen thi Thanh Thuy (som har familie i Kristiansand). Hun har også avlagt evige løfter. Hun arbeider nå i Toulon på den franske riviera.

Søster Martha Nguyen thi Vui arbeider i "Eau Vive of Asia", som har addresse: 1499, Paz Mendoza Guazon Avenue, Paco, Manila 1007, Filippinene; tlf. 00632-5638558 og fax 00632-5638559.

Les mer om "Donum Dei" her:

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)

av Webmaster publisert 28.07.1999, sist endret 28.07.1999 - 12:56