Oblatfedrene i Skandinavia holdt årsmøte på Mariaholm

O.M.I'ene i Norge ønsker å styrke sitt nærvær

Den 8.-12. april holdt den skaldinaviske viseprovins av oblatfedrenes kongregasjon sitt årsmøte på Mariaholm skolesenter utenfor Spydeberg i Østflod. Årsmøtet er en anledning for de ca. 25 oblatfedrene og -brødrene som arbeider i Skandinavia, til å møtes og drøfte felles utfordringer i plenum. Det er 15 år siden sist møtet ble holdt i Norge. På årets møte deltok for første gang ordensgeneralen, fr. William Steckling. Ett av temaene var "Oblatfedrene i lokalkirken" - med særlig blikk på Skandinavia.

I Norge arbeider det for tiden tre oblatfedre, p. Teodor Famula og p. Piotr Pisarek fra Polen har ansvar for sjelesorgen i de fire Østfold-melighetene og danner en liten kommunitet i Fredrikstad. P. Iruthayanathan ("Iru") Pethuruppillai fra Sri Lanka er kapellan i St. Olav menighet i Oslo og arbeider dessuten som sjelesørger for tamiler.

Årsmøtet valgte ny provinsial, p. Frank Jobst (Danmark) og nytt råd, med p. Piotr Pisarek som 1. rådsmedlem og dermed provinsialvikar.

Ønsker flere brødre til Fredrikstad

P. Pisarek opplyser at målet er at det i alle de skandinaviske land skal være minst én kommunitet hvor ungdommer som er interessert i ordensliv, kan bo i inntill ett år før de eventuelt begynner et formelt novisiat et annet sted. Han sier det vil være uheldig å sende mulige kandidater direkte til utlandet, det er viktig å tilby muligheten for å bli kjent med kongregasjonen i dens virke her. Slik situasjonen er nå, er kommuniteten i Fredrikstad ikke stor nok til å kunne gjøre dette på en tilfredsstillende måte. Det meste av tilgjengelig tid går med til menighetsarbeid. Derfor håper p. Pisarek å få flere brødre til Norge fra Sri Lanka. "Vi har tatt kontakt med Jaffna-provinsen og venter på svar," opplyser han.

KI - Katolsk Informasjonstjeneste (Oslo)
16. april 2002

av Webmaster publisert 16.04.2002, sist endret 16.04.2002 - 13:39