Paven innkaller alle kardinaler fra USA til Roma

Roma - KI (CWN) - Pave Johannes Paul II har innkalt alle kardinaler fra USA til Roma, inkludert den pensjonerte kardinal James Hickey, til et spesialmøte. Paven har vært kritisert for ikke å ha involvert seg sterkere i den pågående skandalen med presters seksuelle misbruk i den amerikanske Kirken, men dette nye skrittet ser ut til å være et svar på den kritikken. Det ser også ut til å motsi den erklæringen som ble avgitt lørdag av biskop Wilton Gregory, president for den amerikanske bispekonferansen, til journalister om at paven hadde bedt biskopene i USA om selv å takle denne krisen.

I sentrum for kontroversen er kardinal Bernard Law av Boston, som har blitt anklaget for forsømmelser i sin behandling av saker med seksuelt aktive prester og som stadig flere krever at må gå av. Kardinalen sendte ut en erklæring sist fredag om at han ikke aktet å gå av, men kilder forteller nyhetsbyrået CWN at kardinalen tilbød Vatikanet sin avskjedssøknad, men at høytstående personer enten der eller blant hans bispekolleger i USA har overtalt ham til å fortsatte, i alle fall i denne omgang.

Detaljene om møtet mellom de amerikanske kardinalene og paven er ennå ikke offentliggjort, og det har heller ikke tidsplanen.

Catholic World News 15. april 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
15. april 2002

av Webmaster publisert 19.04.2002, sist endret 19.04.2002 - 12:28