Bergen vinner senior-NM i ministrering for fjerde år på rad

St. Birgitta menighet i Fredrikstad var i år vertskap for senior ministranthelg med NM. 70 prester, ministranter og ledere var samlet i helgen for å inspirere hverandre. Disse 70 kom fra 16 menigheter i Norge.

Fredagen ble brukt til gjensynstårer og madrass/liggeunderlagshandel. På lørdagen var programmet tett. Messe og konkurranser var hovedinnholdet den dagen, men det ble også tid til å gå en tur i byen og grilling.

Konkurransen for senior i år bestod av 3 deler: En teoretisk del, en praktisk del og en framføringsdel.

På den teoretiske delen måtte ministrantene vise at de behersket sin jobb på en skriftilg måte; de måtte vite alt fra hva en monstrans er til hvilken liturgisk farge som brukes til Kristi Kongefest. Overraskende for mange viste det seg at den teoretiske testen var nøyaktig den samme som ifjor, kun med tre ekstra spørsmål.

I den praktiske delen måtte ministrantene jobbe som et lag og vise at de kunne beherske enten bryllups-, begravelses-, dåpsrituale og påskevigilie fram til Påskelovsangen. Det var valgfritt hvilken av disse de ville "framføre".

Framføringsdelen var nok den delen som var morsomst. De forskjellige lagene fra de forskjellige menighetene skulle presentere sin menighets skytshelgen. Her valgte noen å presentere sin skytshelgen i form av skuespill, musikal og foredrag. Den beste presentasjonen stod Le Anh Kiet fra Stavanger for da han som eneste deltager fra Stavanger presenterte St. Svithun. Skuespillet til St. Paul ministrantene er også nevnverdig, med alle mulige effekter, gode skuespillere og utdeling av deler av Korinterbrevet.

Vinnerne av årets Ministrant NM for senior (over 13 år) ble:

St. Paul fra Bergen

På andre plass: St. Laurentius fra Drammen

På tredje plass: Blandet lag fra St. Josef i Haugesund, St. Svithun i Stavanger og Maria-mengheten fra Askim.

Stor takk til p. Teodor Famula og St. Birgitta menighet for generøsitet og gjestfrihet!

Neste arrangement for ministranter er ministrantleir i Bergen 30. juni til 7. juli. Spørsmål om denne leiren kan rettes til leirsjef Pham Cong Thuan på pham_cong_thuan@hotmail.com eller på telefon 99044668.

Melding fra ledergruppen for ministranthetgen/KI-Oslo
29. april 2002

av Webmaster publisert 29.04.2002, sist endret 29.04.2002 - 15:32