Blir Ratzingers nestkommanderende ny erkebiskop av Genova?

Vatikanet - KI (KAP) - Den pågående personellkabalen i Vatikanet fortsetter. Flere italienske aviser skrev søndag at den nåværende sekretæren for Troslærekongregasjonen, og dermed prefekt Joseph Ratzingers nestkommanderende, erkebiskop Tarcisio Bertone SDB (68), en av de neste dagene blir utnevnt av paven til ny erkebiskop av Genova. I denne stillingen har han svært gode utsikter til å bli kreert til kardinal i neste konsistorium.

Som Bertones mulige etterfølger i Troslærekongregasjonen nevnes rektor for det pavelige universitetet Urbaniana, biskop Salvatore Fisichella (51).

Tarcisio Bertone tilhører salesianerordenen, som oftest kalles Salesiani di Don Bosco - SDB; «Salesianere av den hellige Johannes Don Bosco», men det offisielle navnet er Societas Sancti Francisci Salesii. Han har vært sekretær for Troslærekongregasjonen, den gamle Inkvisisjonen, siden 1995. Før det var han erkebiskop av Vercelli. Som nestkommanderende har han stadig fått viktige oppgaver av kardinal Ratzinger, blant annet i forbindelse med avsløringen av den tredje hemmeligheten fra Fátima.

Han spilte også en nøkkelrolle da den zambiske erkebiskopen Emmanuel Milingo vendte tilbake til Kirken etter en kortvarig affære med Moon-sekten sist sommer. I oktober i år var han medlem av den åttemannsgruppen av representanter for Vatikanet og de amerikanske biskopene som utarbeidet kirkerettslige retningslinjer for behandling av geistlige som blir beskyldt for seksuelt misbruk av mindreårige.

Kathpress 8. desember 2002 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
8. desember 2002

av Webmaster publisert 09.12.2002, sist endret 09.12.2002 - 18:58