Strid om korstegn i fotball

Edinburgh - KI (KAP) - I Skottland diskuteres det nå om det at fotballspillere gjør korsets tegn, skal kunne vurderes som en provokativ gest. I en rapport fra et skotsk parlamentsmedlem blir korstegnet regnet opp blant de provokasjonene som eventuelt skal forbys, melder BBC. En talsmann for Den katolske kirke i Skottland protesterte mot ethvert inngrep i religionsfriheten og kalte den slags planer for absurde og ugjennomførlige.

Korsets tegn blir brukt av mange idrettsmenn i konkurranser verden over, også av fotballspillere, sier den kirkelige talsmannen, og det kan det ikke innføres noe forbud mot. Parlamentsmedlemmet Donald Gorrie sier til BBC at arbeidsgruppen har villet gjøre det tydelig at også positive elementer, som for eksempel å korse seg, under enkelte omstendigheter kan være entydig provokative gester.

I Skottland blir spenningene mellom den protestantiske flertallsbefolkningen og etterkommerne etter de katolske innvandrerne fra Irland fremfor alt synlig under fotballkamper, spesielt mellom de to Glasgow-klubbene Rangers (protestanter) og Celtic (katolikker).

Kathpress 6. januar 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
6. januar 2003

av Webmaster publisert 06.01.2003, sist endret 06.01.2003 - 21:34