Harry Potter ikke noe problem

Vatikanet - KI (Zenit) - Den verdensberømte romanfiguren og «trollmannens læregutt» Harry Potter ble også et tema på pressekonferansen da Vatikanet la frem kulturrådets dokument om New Age, «Jesus Kristus bringer oss livets vann - en kristen refleksjon om New Age». P. Peter Fleetwood fra sekretariatet i Rådet for europeiske bispekonferanser (CCEE) svarte på et spørsmål fra en journalist med å slå fast at «Harry Potter ikke representerer noe problem».

Den engelske presten, et tidligere medlem av Det pavelige rådet for kulturen, sa at «i alles barndom har det vært gode feer, trollmenn, engler og hekser, noe som ikke er dårlige ting, men en hjelp for barn til å forstå konflikten mellom godt og ondt». Ifølge p. Fleetwood er Harry Potter-forfatterinnen J.K. Rowling «en kristen, kanskje ikke på en måte som alle biskoper ville like, men hun lever som en kristen og skriver som en».

Dette er første gang Harry Potter var gjenstand for en offentlig uttalelse i regi av Vatikanets pressekontor. Deltakere på pressekonferansen var blant annet kardinal Paul Poupard, president for Det pavelige rådet for kulturen, og erkebiskop Michael Fitzgerald, president for Det pavelige rådet for interreligiøs dialog.

Zenit 3. februar 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
3. februar 2003

av Webmaster publisert 09.02.2003, sist endret 09.02.2003 - 22:00