Paven vil ha mer samarbeid mellom unerte og latinere

Vatikanet - KI (KAP) - Pave Johannes Paul II har oppfordret den gresk-katolske «unerte» Kirke i Ukraina til et nærere samarbeid med katolikkene av latinsk ritus. De mange materielle og åndelige problemene i det østeuropeiske landet er en stor utfordring for alle katolikker, understreket paven overfor medlemmer av den hellige synode i den ukrainske gresk-katolske Kirke, som møtes i Roma under ledelse av stor-erkeeparken av Lviv, kardinal Lubomyr Husar.

Samtidig oppfordret paven katolikkene av bysantinsk ritus til å løse alle bestående problemer i en ånd av dialog, samarbeid og fellesskap. Detter er enda mer tvingende nødvendig når man ser på problemet med utvandringsbølgen, på kravene fra den økumeniske dialog, men også på Europas samling.

Den ukrainske kirke av bysantinsk ritus fortsetter sin gjenoppbygging etter de tragiske hendelsene på 1900-tallet, sa paven. Dette skjer i erindring om dem store åndelige arv og vitnesbyrdet fra deres martyrer, men også «det nødvendige i å på alle plan ha en holdning av dialog, samarbeid og fellesskap», sa paven.

Kathpress 3. februar 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
3. februar 2003

av Webmaster publisert 09.02.2003, sist endret 09.02.2003 - 22:02