Dementerer nyheten om pavereise til Mongolia

Vatikanet - KI (KAP/Zenit) - Vatikanets pressetalsmann, dr. Joaquin Navarro-Valls, opplyser at det for tiden ikke er noen planer om en pavereise til Mongolia. Dette dementiet kom etter at det i den mongolske hovedstaden Ulan Bator ble opplyst at et pavebesøk var mulig. Det var den pavelige nuntius i landet, erkebiskop Giovanni Battista Morandini, som nevnte en slik mulighet på en pressekonferanse. Der ble det kjent at den ansvarlige for pavens reiser, Msgr Renato Boccardo, for tiden besøker Mongolia.

I en offisiell erklærer sier Navarro-Valls at den mongolske presidenten Natsagiyn Bagabandi inviterte paven til sitt land da han besøkte Vatikanet den 5. juni 2000. Formålet med pavens besøk skulle være «innvielsen av den katolske katedralen i hovedstaden». For tiden foreligger ikke noe program eller dato for et mulig pavebesøk.

Mongolia har 2,6 millioner innbyggere, hvorav 96% er buddhister. Landet mellom Russland og Kina har bare rundt 150 katolikker. En katedral er under bygging i Ulan Bator.

Kathpress 1. mars og Zenit 28. februar 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
1. mars 2003

av Webmaster publisert 04.03.2003, sist endret 04.03.2003 - 18:15