Paven mottok enken etter Irak-offer

 Les også:

Paven omfavner Margherita og Maria Coletta

Vatikanet - KI (KAP) - Pave Johannes Paul II mottok lørdag den 15. november enken etter en av de italienske carabinieri som onsdag ble drept i Nasiriya i Irak. Møtet fant sted i forbindelse med en stor audiens for medlemmene av den italienske handikapforeningen Unitalsi, som feirer sitt hundreårsjubileum. Under stormende bifall fra de tusener av tilstedeværende omfavnet og velsignet paven enken Margherita Coletta og hennes toårige datter Maria.

Margherita Coletta er enke etter visebrigader i carabinieri Giuseppe Coletta (38). Hun har de siste dagene oppnådd nasjonal berømmelse i Italia etter at hun på et talkshow på fjernsyn som en reaksjon på hennes manns død i bombeangrepet, for åpent kamera slo opp en Bibel og leste Jesu ord om å elske sine fiender:

«Dere har hørt det er sagt: `Du skal elske din neste' - og hate din fiende. Men jeg sier dere: Elsk deres fiender, og be for dem som forfølger dere; slik at dere kan bli barn av deres Far i himlene, - han som lar sin sol stå opp over ond og god, og lar det regne både over rettferdig og synder». (Matt 5,43-45)

Denne sekvensen har siden blitt vist om og om igjen på fjernsyn i Italia i forbindelse med innslag om terroren i Irak.

Statsbegravelsen for de italienske ofrene - antallet er kommet opp i 19 etter at en ung soldat døde på sykehus i Kuwait - holdes tirsdag i basilikaen San Paolo fuori le Mura i utkanten av Roma. Hovedcelebrant er formannen for den italienske bispekonferansen og pavens vikar for bispedømmet Roma, kardinal Camillo Ruini.

Kathpress og L'Osservatore Romano 16. november 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
16. november 2003