Elie Wiesel kritiserer pavens uttalelser om muren i Det hellige Land

 Les også:

Elie Wiesel

Milano - KI (KAP) - Den jødiske forfatteren, Nobelprisvinneren og overlevende fra Auschwitz Elie Wiesel kritiserer pavens uttalelser om muren som skal skille israelere og palestinere på Vestbredden. «Jeg hadde ventet meg noe helt annet fra den åndelige lederen for en av de største og viktigste religionene i verden», understreker Wiesel i et intervju med Milano-avisen Corriere della Sera. Han hadde ventet at paven skulle fordømme terror og mord på uskyldige uten å blande seg inn i politiske spørsmål. Dessuten skulle paven tatt med i betrakting murens karakter av selvforsvar. Gjerningsmennene bak angrepene i Istanbul myrdet ikke på grunn av muren, men av hat mot jødene.

Pave Johannes Paul II fordømte før sin middagsbønn på søndag terrorangrepene i Irak og i Tyrkia. Samtidig beklaget han stillstanden i fredsprosessen i Midtøsten og ytret seg kritisk om muren i Det hellige Land. Den blir ifølge paven av mange sett på som et nytt hinder på veien til fredelig sameksistens. Det hellige Land trenger ikke murer, men broer. Uten en forsoning mellom mennesker kan det ikke bli noen fred.

Byggingen av muren, som Israel nå reiser som beskyttelse mot inntrengende terrorister, er i de siste månedene gjentatte ganger blitt kritisert av kristne ledere både i Det hellige Land og i resten av verden. De henviser blant annet at muren ikke følger grensen mellom Israel og Vestbredden, men delvis ligger langt inne på palestinsk område og dermed deler byer og åkre.

Kathpress 17. november 2003 KI - Katolsk Informasjonstjeneste, Oslo (o: pe)
17. november 2003