Ugjenkallelig dødsdom for tre katolikker

 Se også:

Indonesias høyesterett har avsagt dom og dermed for annen gang avvist anken fra tre dødsdømte katolikker som er siktet og dømt for massakre på muslimer i år 2000.

Hovedforhandlingene er dermed endelig. De dømte i saken er i følge nyhetsbyrået AsiaNews Fabianus Tibo, Domiggus da Silva og Marinus Riwi.

Mens mange sterke krefter har arbeidet for å beviste at de tre er uskyldig dømt, har andre krefter krevd henrettelse som oppreisning for de drepte muslimene.

Høyesterettsdommer Bagir Manan, som avsluttet rettsforhandlingene, ga ingen mulighet for å gjenåpne saken. Dermed mistet advokatfellesskapet "Padma", som representerer de dødsdømte, muligheten til å på nytt anke saken inn for domstolene. Advokatene fra "Padma" har hele tiden arbeidet mot dødsdommen og kjempet for å få saken gjenåpnet, etter at det har meldt seg flere nye vitner som renvasker de tre. Advokatgruppen, under ledelse av Roy Stephen Rering, var også beredt til å legge saken frem for en internasjonal domstol.

En talsmann for det indonesiske politiet, Anton Bachrul Alam, har uttalt at det allerede er utnevnt en eksekusjonstropp.

De tre dødsdømte, på henholdsvis 60, 48 og 42 år, ble funnet skyldig i å ha drept flere hundre muslimer under religiøse sammenstøt i Poso i år 2000-2001. Over tusen mennesker ble drept i sammenstøtene mellom kristne og muslimer. Hittil er ingen muslimer blitt stilt for retten for voldsomhetene.

AsiaNews / Vatikanradioen (10. april 2006)

av Webmaster publisert 10.04.2006, sist endret 10.04.2006 - 13:33