Paven med appell for kidnappet prest i Bagdad

 Se også:

Paven kom den 19. august med en appell om at en prest som ble kidnappet i Bagdad den 15. august må løslates. Den kaldeiske presten Saad Syrop Hanna ble kidnappet etter at han feiret messen på mariahøytiden denne dagen.

-Paven ber av hele sitt hjerte kidnapperne om å slippe den unge presten fri umiddelbart, skrev statssekretæren, kardinal Angelo Sodano, på lørdag i et telegram til den kaldeiske patriarken av Bagdad, Emmanuel III Delly.

-Paven oppfordrer medlemmer av det katolske fellesskap til å fortsette og arbeide sammen med tilhørende av alle religioner og mennesker av god vilje for en fremtid med harmonisk og respektfullt samliv i Irak, sa Sodano.

Fader Saad Sirop Hanna er prest i den katolske kaldeiske kirken Saint Jacob i kvarteret Dora sør i Bagdad. Han kjørte bil etter å ha feiret messen på den katolske mariahøytiden den 15. august. Bevæpnede menn kapret hans bil og førte ham bort. Hans bil ble gjenfunnet tom, og ingen svarer på hans mobiltelefon.

Mindre enn en måned tidligere, den 17. juli, ble også en annen prest kidnappet i Bagdad. Han ble sluppet fri dagen etterpå, da man betalte en løsesum for ham. Nå frykter man at dette er en del av en strategi for å skremme kristne og for å få dem til å emigrere. Man forstår også bombeattentat mot kristne kirker som en del av denne strategien. Også p. Saads egen kirke, Saint Jacob, ble rammet av et bombeangrep den 16. oktober 2004.

Vatikanradioen (21. august 2006)

av Webmaster publisert 21.08.2006, sist endret 21.08.2006 - 18:24