Katolske skoler holdt stengt i protest mot vandalisme

 Se også:

I Lucknow, hovedstaden i delstaten Uttar Pradesh i India, holdt 22 katolske skoler stengt mandag i protest mot hindunasjonalistenes vandalisme mot byens klosterskole Loreto.

P. Ronald De Souza, sekretær for bispedømmet Lucknow, var øyevitne til angrepet mot klosterskolen. Han fortalte nyhetsbyrået Catholic World News at kirkeledere insisterte på at skolene skulle holdes stengt mandag den 11. september som en protest mot "de uprovoserte pøbelopptøyene".

Det var lørdag den 9. september at 50 unge hindunasjonalister fra Bharatiya Janata Party (BJP) brøt seg inn i klosterskolen. De knuste vinduer og dører før de vanhelliget og vandaliserte skolens kapell. Søstrene som driver skolen flyktet "ved å lukke seg inne i klosteret", rapporterte fader De Sousa.

Angrepet mot skolen kom etter at lokale kilder i media "diktet opp" en artikkel om en skoleseremoni. Under en av skolens månedlige bønnemøter forrige uke, besvimte tre studenter - antageligvis på grunn av hete og dårlig ventilasjon. Lokale medier, som er kontrollerte av hindunasjonalistene, skrev på grunnlag av dette en sensasjonspreget artikkel fra møtet og hevdet at det var en "konverterings-seremoni" der studenter ble overveldet av følelser og/eller okkulte krefter.

Catholic World News (12. september 2006)

av Webmaster publisert 12.09.2006, sist endret 12.09.2006 - 11:18