Erkebiskop Milingo sier at han ikke føler seg ekskommunisert

 Se også:

Den zambiske erkebiskopen Emmanuel Milingo sier at han ikke føler seg utestengt fra Den katolske kirke selv om Vatikanet har sagt at han automatisk ekskommuniserte seg selv ved sin ordinasjon av fire gifte menn til biskoper - uten pavens samtykke.

"Jeg er ikke ekskommunisert. Jeg er på linje med Gud. Ikke tenk på det," sa han på en pressekonferanse den 27. september ved Imani Temple i Washington.

Erkebiskop Milingo, 76, stilte opp på pressekonferansen sammen med de fire gifte mennene han viet til biskoper den 25. september. Den 26. september publiserte Vatikanet en uttalelse om at alle fem gjennom handlingen ble automatisk ekskommunisert.

"Vi aksepterer ikke denne ekskommunikasjonen og sender den kjærlig tilbake til Den Hellige Far, vår kjære pave Benedikt XVI, for at han kan trekke den tilbake og slutte seg til oss som kaller gifte menn til tjeneste igjen," sa han. Erkebiskopen fortalte videre at han nå er leder for "Gifte prester Nå!" - en organisasjon som arbeider for at Kirken skal ta tilbake i tjeneste de prester som har forlatt sitt embede og giftet seg.

Catholic News Service (29. september 2006)

av Webmaster publisert 29.09.2006, sist endret 29.09.2006 - 11:11