Al Qaida kommenterer pavens Regensburg-foredrag?

En muslimsk hjemmeside lover at det snart vil komme et budskap fra en av Al Qaidas øverste ledere, som en kommentar til pave Benedikt XVIs forelesning i Regensburg.

Den muslimske siden, som ved flere tilfeller har vist videoopptak med budskap fra Al Qaida-ledere, har nå publisert et banner som reklamerer for et kommende budskap fra Ayman al Zawahiri, Al Qaidas nestleder. Banneret lover kommentarer til "Vatikan-paven", til konflikten i Darfur og "korstoget" som det hevdes er satt i gang av president George W. Bush.

Det nevnes ikke når Zawahiris budskap vil komme. Reklamen hevder imidlertid at budskapet, som antagelig er på video, er et løfte - og derfor er videoen antagelig allerede produsert. Tidligere har Al Qaida levert videoer til muslimske medier, der de bruker kurerer for å transportere videotapene fra terroristgruppens hovedkvarter. Dette antas å ligge i nærheten av grensen mellom Afghanistan and Pakistan.

Dersom Zawahiris budskap handler om pavens forelesning i Regensburg den 12. september, må det være tatt opp ganske nylig. Al Qaida har frigitt flere Zawahiri-budskap den siste tiden, deriblant ett som hyllet 5-årsdagen for angrepene den 11. september 2001. I sistnevnte budskap truet den egyptiske terroristlederen med flere angrep på USA og deres allierte.

Catholic World News (29. september 2006)

av Webmaster publisert 29.09.2006, sist endret 29.09.2006 - 12:35