Gresk-ortodoks leder besøker paven i desember

Erkebiskop Christodoulos av Aten og Hele Hellas, øverste prelat i Den gresk-ortodokse kirke, drar i desember til Roma for et historisk besøk hos paven. Det melder nyhetsbyrået Catholic World News (CWN) den 3. november.

Hellas er et av de ortodokse landene der mistenksomheten mot Den katolske kirke var størst gjennom det 20. århundre, og Den ortodokse synoden var i sin tid skeptisk til å akseptere et besøk av pave Johannes Paul II. Men den nå avdøde paven trosset kritikken og besøkte Aten i 2001, der han ba om tilgivelse for korsfarernes plyndring av Konstantinopel for nesten 1000 år siden - en fornærmelse som fremdeles preger landets ortodokse troende, som utgjør 98% av landets befolkning.

Etter pavebesøket til Hellas, inviterte Johannes Paul II erkebiskop Christodoulos til en gjenvisitt. Nå som den greske prelaten har bestemt dato for sitt besøk i Vatikanet, melder grekerne at "Den hellige synode uttrykker glede over at besøket skal finne sted."

Erkebiskop Christodoulos blir da den første prelat i Den gresk-ortodokse kirke som gjør en offisiell visitt til Vatikanet, siden det sore skisma i 1054. Selv om erkebiskopen deltok i Johannes Paul IIs begravelse, blir ikke dette ansett som en offisiell visitt.

CWNews (5. november 2006)

av Webmaster publisert 05.11.2006, sist endret 05.11.2006 - 17:19