Nok en kaldeisk prest kidnappet i Bagdad

 Se også:

Nok en kaldeisk prest ble i går bortført i Bagdad. P. Samy Al Raiys, hvis forsvinning ble gjort kjent tirsdag kveld den 5. desember, ble kidnappet av ukjente gjerningsmenn i nærheten av sitt hjem.

Det kaldeiske patriarkat i Bagdad, som bekjentgjorde kidnappingen, har på sin hjemmeside offentliggjort en appell med adresse til kidnapperne:

"Vi trygler dere om å ikke skade ham, men å behandle ham godt. Vi overgir p. Samy i Herrens hender og til Hans forsyn, og vi ber Ham redde Irak fra disse kidnappingene som terroriserer alle, voksne som barn."

Appellen avsluttes med en bønn til Vår Frue, om at hun må "redde ham og føre ham tilbake til sin menighet og til tjeneste for de troende."

P. Samy befant seg kun få meter fra sitt hjem, da ukjente gjerningsmenn bortførte ham. Ingen har hørt fra ham siden. Heller ikke hans bil er kommet til rette.

Presten, som er rektor ved det kaldeiske patriarkats hovedseminar, var på vei til kirken St. Georg, der han bor etter at seminaret av sikkerhetsgrunner nå er stengt.

P. Samy underviser i moralteologi ved Babel College, det teologiske fakultet i Bagdad. Om kun få dager skulle han ha åpnet seminarets nye akademiske år.

Simon Peter-seminaret, som har vært stengt på grunn av den stadig mer usikre situasjonen i Bagdad, skulle etter planen åpne igjen i en prøveperiode.

"Nå får seminaret andre problemer," sier de få gjenværende prestestudentene, "for i tillegg til den manglende sikkerheten må det nå forholde seg til rektors forsvinning."

Bortføringen av p. Samy skjedde kun en uke etter at p. Doglas Yousef Al Bazi, en kaldeisk menighetsprest ved St. Elias-kirken i Bagdad, ble løslatt etter ni dager i fangenskap.

Catholic World News (6. desember 2006)

av Webmaster publisert 06.12.2006, sist endret 06.12.2006 - 11:50