Kidnappet prest løslatt i Bagdad

 Se også:

Fr. Doglas Yousef Al Bazi, den kaldeiske menighetspresten i St. Elias i Bagdad, er kommet vel til rette og er i god form. Han ble satt fri tirsdag den 28. november, etter å ha vært kidnappet i ni døgn. Nyheten er bekreftet av kirkelige kilder, og den ble tatt imot med stor glede blant kristne i Irak, selv om deres situasjon fremdeles er svært vanskelig.

Den kaldeiske hjelpebiskopen av Bagdad, msgr. Shleman Warduni, fortalte AsiaNews at den frigitte presten "har det bra nå, men er trøtt, særlig psykisk... Fr. Doglas takker Gud for hans frelse og har bestemt seg for å ta opp igjen sitt normale liv."

Alle mistenkte at den unge presten var kidnappet da han forsvant. Bortføringen fant sted kun en måned etter en annen prestekidnapping, nemlig av den syrisk-ortodokse presten Paul Iskandar fra Mosul, som ble funnet drept og lemlestet to dager etter forsvinningen den 11. november.

Msgr. Warduni hadde ikke flere opplysninger om kidnappingen av Fr. Doglas, men han la til en appell til verden i førjulstiden:

- Vi ber alle om å støtte irakiske kristne i bønn, særlig nå når den hellige julen snart nærmer seg. Vi ber for våre barn, som ikke vil få leker, for våre unge jenter som ikke kan pynte seg, og for våre eldre, som ikke kan nyte den hvile de fortjener etter et langt liv.

Han la til:

- Det er kun våre bønner som gir oss styrke til å fortsette fremover og til å overleve i denne vanskelige situasjonen.

AsiaNews (29. november 2006)

av Webmaster publisert 29.11.2006, sist endret 29.11.2006 - 15:04