Erkebiskopen villig til å gå i fengsel

 Se også:

Erkebiskopen av Hanoi, Joseph Ngo Quang Kiet, har uttalt at han er rede til å gå i fengsel for å forsvare legkatolikkenes rett til å fortsette sin bønnevigilie utenfor det apostoliske nuntiaturs tidligere kontorer i Hanoi.

Etter at myndighetene har fordømt demonstrasjonene og indikert at man vurderer å gå hardt til verks for å fjerne katolikkene, ble erkebsikpen sitert av en prest på at "Jeg er forberedt på å gå i fengsel for min hjord, dersom myndighetene fengsler dem."

Erkebiskopen hevdet at "dersom myndighetene forbyr oss å be her, på vår eiendom, da er dette landet et eneste stort fengsel!"

Protestene utenfor det tidligere nuntiaturet, som ble konfiskert av myndighetene i 1961, har holdt på siden slutten av desember. Spenningen har steget etter hvert som flere og flere katolikker tar del i bønnevakene, til tross for at myndighetene har beordret dem bort. Flere hundre katolikker holder fremdeles til i hagen utenfor bygningen som en gang huset pavens sendemann til Vietnam.

Statskontrollerte medier karakteriserer demonstrantene som "naive mennesker" og hevdet at katolske geistlige har "løyet til sine menigheter" og satt dem opp mot myndighetene. Mediekampanjen har ført til frykt for at politiet straks vil slå til mot katolikkene.

Tirsdag kveld den 29. januar rapporterte Joseph Nguyen fra det aktuelle området: "Store mengder sikkerhetspoliti, i uniform og i sivilt, er på området, omringer demonstrantene og blander seg blant dem, tar bilder og filmer med videokameraer. Jeg er redd de kan komme til å angripe oss i natt."

CWN - Catholic World News (30. januar 2008)

av Webmaster publisert 30.01.2008, sist endret 30.01.2008 - 09:26