Paven ber om hjelp til å stoppe volden mot indiske og irakiske kristne

 Se også:

Pave Benedikt XVI ber myndigheter og religiøse ledere om hjelp til å stanse "grusomme voldshandlinger" og intoleranse, som mange kristne minoriteter opplever i visse deler av verden, spesielt i Irak og India. Han ber autoriteter om å gjøre alt som er mulig for å gjenopprette lov og orden og fredfull sameksistens, slik at "ærlige og lovlydige borgere vet at de kan stole på at de har tilfredsstillende beskyttelse fra myndighetene."

Paven kom med sin appell i forbindelse med Angelus-bønnen på Petersplassen søndag formiddag den 26. oktober. Den hellige far sa han ønsket å rette verdens oppmerksomhet mot "tragedien som finner sted i noen land i Østen, hvor kristne er ofre for intoleranse og grusomme overgrep, drepes, trues og er tvunget på flukt fra sine hjem og blitt flyktninger i søken etter trygghet."

Irak og India er to land man er dypt bekymret for, la paven til, og han uttrykte støtte til en appell offentliggjort den 24. oktober, fra katolske kirkeledere i Midt-Østen, Øst-Europa og India, som var samlet ved bispesynoden i Roma.

CNS - Catholic News Service (28. oktober 2008)

av Webmaster publisert 28.10.2008, sist endret 28.10.2008 - 14:30