35-åring ny generalsekretær i Kristi Legionærer

Kristi Legionærer har utnevnt fr. Jaime Rodriguez som ny generalsekretær. 35-åringen overtar posten etter fr. Everisto Sada, som har innehatt stillingen de siste seks år.

Som ny generalsekretær vil Rodriguez fungere som generaldirektør Alvaro Corcueras høyre hånd, skriver CNA.

I en pressemelding påpeker dog Legionærene at stillingen som generalsekretær kun er av administrativ art.

– Slik det er spesifisert i Kristi Legionærers konstitusjon, har generalsekretæren i seg selv ingen makt, heter det i pressemeldingen.

Kristi Legionærer gjennomgår for tiden store endringer i kjølvannet av sex-skandalene rundt dets grunnlegger f. Marcial Maciel, som døde i 2008.

Vatikanets apostoliske visitas førte blant annet til utnevnelsen av en apostolisk delegat – kardinal Velasio De Paolis – hvis oppgave er å føre tilsyn med ordenen og evaluere dets konstitusjon og fremtidige organisering.

Zenit-redaktør trekker seg. Forrige uke ble det kjent at grunnleggeren av det katolske nyhetsbyrået Zenit, den spanske journalisten Jesus Collina, trekker seg fra sin stilling etter press fra nettopp Legionærene, som er Zenits hovedsponsor og har flertall i styret.

Collina – som grunnla Zenit i 1997 – sier at tillitsproblemer og manglende åpenhet er årsaken til at han nå går av, skriver Vatican Insider. I en uttalelse peker Collina på Zenits manglende "institusjonelle uavhengighet" fra Legionærene, samt press fra styret om å knytte Zenit mer opp i mot Legionærenes virke. 

Tilbakeholdt informasjon fra Legionærenes ledelse om skandalene rundt Marcial Maciel, samt uklare finansielle forhold, er andre årsaker til at Collina nå tar sin hatt og går.

– Dette er alvorlige forhold som fører til tillitstap, og uten tillit så er det umulig å samarbeide på et informasjonsprosjekt i tjeneste for nyevangeliseringen, som krever en livslang forpliktelse, sier Collina i en uttalelse.

Zenit har siden oppstarten i 1997 utviklet seg til å omfatte hele syv språk, med over 450 000 e-post-abonnenter.