Syria på vei mot stupet; kristne i fare

- Syria har begynt sin nedstigning til helvete. Dette sier den pavelige nuntius til Syria, erkebiskop Mario Zenari, til AsiaNews.

Påskefeiring i SyriaZenari advarer nå om at opptrappingen av volden og økt fraksjonsdannelse kan ende opp med å hjemsøke Syria i mange tiår fremover. Både Assad-regimet og opposisjonen har blitt anklaget for brudd på menneskerettighetene, inkludert bruk av barn som levende skjold. 

- Uskyldige unges død og bruken av dem som levende skjold og soldater er en fullstendig uakseptabel forbrytelse. Det internasjonale samfunn og FN må gjøre alt de kan for å forsvare disse uskyldige ofrene, som utnyttes både av regimet og opprørene. [. . .] Dessverre så utkjempes det, i tillegg til krigen på bakken, en mediakrig slik at vi ikke kan tro på alt som sies, sier erkebiskop Zenari.

Den pavelige diplomaten fremhever allikevel små tegn til håp og forsoning, blant annet et forsoningsmøte i Homs arrangert av de kristne lederne i byen, som inkluderte sunnimuslimer og alawitter.

Ute av kontroll. De fleste kristne skal i følge nyhetsbyrået Fides allerede ha flyktet fra byen Homs - etter å ha mottatt et ultimatum fra en opprørsleder i området. Ikke langt unna, i byen Qusayr, blir kristne nå trakassert av de deler av opprørsstyrkene som tilhører radikale sunnimuslimske grupper. I følge Fides er situasjonen på bakken svært uoversiktlig, da mange av de væpnede grupperingene ikke kontrolleres av den frie syriske opprørshæren SFA.

(via CWN)