Syria: Ingen offisiell bekreftelse på at biskopene er løslatt

— Biskopene Ibrahim og Boulos al-Yaziji ble tirsdag kveld fremdeles holdt fanget av kidnapperne. Gårsdagens rapporter om løslatelse var falske. Dette sier erkeepark av Aleppo for gresk-melkittene, Jean-Clement Jeanbart, som også kan melde om fremgang i forhandlingene med kidnapperne, men fremhever at  "vi ikke vet noe" om en eventuell løslatelse.

I løpet av tirsdag ettermiddag hadde alle store nyhetsbyråer meldt alt biskopene var satt fri. Det var Agence France-Press (AFP) som først slapp nyheten, basert på en uttalelse fra organisasjonen Oeuvre d'Orient. Reuters bekreftet deretter løslatelsen og siterte Tony Yaziji, biskop i den gresk-ortodokse kirke.

Erkebiskop Jeanbart sier til AsiaNews at "disse nyhetene spredte seg i Syria og skapte stor forvirring". For øyeblikket har løslatelsen ikke blitt offisielt bekreftet.

Kidnappingen skjedde mandag. Biskop Ibrahim hadde hentet al-Yaziji i landsbyen Bab al-Hawa nær den tyrkiske grensen. Da de nærmet seg Aleppo, ble de stoppet av væpnede menn som tvang de to kristenlederne ut av bilen. Etter å ha drept sjåføren, en diakon, ble biskopene bortført

Statement from the Syriac Orthodox Patriarchate: The Kidnapped Bishops Have Not Been Freed

Joint Communique Of The Greek Orthodox Patriarchate Of Antioch and all the East And The Syriac Orthodox Patriarchate of Antioch and all the East