Syria: Kidnappede biskoper er løslatt

Den syrisk-ortodokse biskopen av Aleppo, Youhanna Ibrahim, og den gresk-ortodokse Metropolitten av Aleppo og Iskenderun, Boulos al-Yaziji, har blitt løslatt.

Dette bekreftet den gresk-ortodokse biskopen Tony Yazigi til Reuters tirsdag ettermiddag. Identiteten til gjerningsmennene er ennå ikke offentlig kjent, ei heller hvorvidt det ble betalt løsepenger. Ifølge en anonym kirkekilde i Syria skal kidnapperne ha snakket klassisk arabisk, og antas å være utlendinger, melder NTB.

Mandagens kidnapping av de to kirkelederne har ytterligere oppskaket kristne i Aleppo, som i flere måneder har vært vitne til kamper mellom den syriske hæren og opprørere om kontroll over den viktige finansbyen.

Pave Frans sendte i dag en melding til syriske kristne og forsikret om sine bønner for biskopene, og uttrykte håp om at det syriske folk "må oppleve effektive svar på den humanitære krisen og et ekte håp om snarlig fred og forsoning".